lördag 1 maj 2010

Vad händer sedan då?


Jo, det var ju detta med att alla byggen ska granskas, som GP skriver om.
Visst, det är självklart att de ska, men det viktigaste är vad som händer sedan!
Blir det omplaceringar av de höga cheferna eller sparkas de utan fallskärmar och en massa månadslöner som kompensation för att de blivit sparkade?
Ställs de till svars inför rätten för att dömas till fängelse eller får de dagsböter?

Blir det en sådan rättvisa som alla vi vanliga människor vill ha och tycker det ska vara?
Blir det ett statuerande exempel på att det inte spelar någon roll vilken position man har i ett företag, man döms lika hårt ändå?

Eller blir det som så många gånger förr att man inte kan styrka brott och den ansvarige omplaceras eller i värsta fall får gå med bibehållen lön medan han/hon letar efter ett nytt toppjobb?

Vi får se, ögonen är riktade på dem och en spännande fortsättning följer...

2 kommentarer:

  1. Anonym00:17

    Vad händer sedan då?

    Lol, nada!

    SvaraRadera
  2. MEN DET HAR JU REDAN hänt, det helt fantastiskt! Att man i TV-programmet genomgående benämnde kommunen Göteborgs ”KOMMUN”. …och att nyhetsmedierna, i allra största utsträckning, också skrev om Göteborgs ”KOMMUN”. Som man annars, och inte minst Göteborgs kommunaltjänstemän, benämner kommunen Göteborgs ”stad”.
    Att, naturligtvis finns också Göteborgs STAD. De många gatorna, -fantastiska Kungsports Avenyn! De låga och höga husen -finns charmiga Haga kvar? Och Ullevi Stadion.
    -Men att när det gäller samhällsgemenskapen av, politiken med, invånarna heter det Göteborgs KOMMUN. Ni vet som vi svenska folk har kommit överens om, lagstadgat, att alla våra politiska lokalsamhällen med dess respektive invånare inom samhällsområdet, alltså våra kommuner Sverige runt, benämns just kommun. Inte minst som kommunerna innefattar, både tät- stadsboende människor och landsbygdsboende och att man ju inte kan benämna landsbygd för stad. Att vi svenska folk INTE vill skilja på oss som människor. ..ni vet som hände sig 1900-talets Europa.
    -Att det här som kommunaltjänstemännen i gamla börshuset i Göteborg går runt och tyknar med, att benämna sin verksamhet för också Göteborgs ”stad”, är bluff och sketigt!! Och inte minst! Att börjar man vandra på att skilja på, också människor …går det lätt till som det hände sig 1900-talets Europa.

    SvaraRadera